Träna CrossFit

Vad är CrossFit?

CrossFit som träningsform är en slags blandning av styrketräning, konditionsträning och gymnastik. Ett träningspass CrossFit består vanligtvis av olika högintensiva övningar som konstant varierar. Med hjälp av redskapen använder vi kroppen på samma sätt som människan alltid gjort – vi springer, släpar, knuffar, klättrar och kastar. Hela kroppen aktiveras och du hinner aldrig bli uttråkad.

Börja träna hos oss

Hur tränar man CrossFit?

Hos oss väljer du själv om du vill träna CrossFit på egen hand i boxen eller tillsammans med andra på olika pass ledda av våra engagerade coacher.

Anledningar till att träna CrossFit

Allsidighet

När du tränar CrossFit använder du hela kroppen med konstant variation, utan att slita ut olika muskelgrupper för mycket.

Uthållighet

CrossFit är inte bara styrka, det är lika mycket uthållighet. Du förbättrar din kondition hela tiden utan att behöva ställa dig på löpbandet.

Balans

Det går att träna sig till bättre balans! CrossFit innehåller många inslag av gymnastik där du förbättrar din stabilitet och balans.

Styrka

CrossFit gör dig starkare, i hela kroppen. Varje muskelgrupp får jobba under ett pass och gör att du snabbt bygger muskler och blir starkare.

Gemenskap

Under ett gruppass pushar, hjälper och hejar vi på varandra. Vi utvecklas tillsammans och lär oss att jobba både enskilt och i team.

Variation

När du tränar CrossFit hinner du aldrig bli uttråkad. Det höga tempot och de varierande övningarna gör att träningen alltid känns rolig.

Smidighet

Du lär dig att smidigt gå från en övning till nästa, röra kroppen på nya sätt och märker snabbt att du blir mer flexibel och vig i rörelserna.

Tempo

Ju fortare du kan göra övningarna desto effektivare blir din träning. Du blir snabbare och du lär dig att röra kroppen snabbare.

Tidseffektivitet

Du behöver inte träna kondition en dag och styrka nästa, och du behöver inte fokusera på olika muskelgrupper under olika träningspass.

För vem passar det att träna CrossFit?

CrossFit passar alla som vill ha en rolig och allsidig träningsform där du tränar utifrån just dina förutsättningar. Därför har vi alltifrån ungdomsträning till senior-CrossFit.

Nybörjare på CrossFit?

CrossFit For Life är vår introduktionskurs för alla nybörjare som vill börja träna CrossFit hos oss.